Wijnbars Rotterdam

Wijnbars Rotterdam 2017-05-13T18:51:04+00:00

Waar vind je de beste wijnbars in Rotterdam? We hebben de bekende en minder bekende wijnzaken verspreid over Rotterdam voor je op een rijtje gezet.

wijnbar-het-eigendom

Wijnbar Het Eigendom
Witte de Withstraat 45
Indrukwekkende wijnkaart met ruim 130 flessen. Veel kennis over wijnen aanwezig. Wijnbar Het Eigendom is niet voordelig maar biedt veel kwaliteit en entourage. Te vinden in de sfeervolle Witte de Withstraat.

vineum

Vineum
Eendrachtsweg 23
Deze kleine maar fijne wijnzaak (een bar naast het restaurantgedeelte) is gevestigd in een klassiek herenhuis op de 1e verdieping. In het wijnboek prijken vooral klassieke wijnlanden als Spanje en in het bijzonder Frankrijk. Vineum werd door The World of Fine Wine verkozen tot het restaurant met de beste middelgrote wijnkaart van Europa.

wijnbarlouest

l’Ouest
Van Oldenbarneveltstraat 139
Op de hoek van de Van Oldenbarneveltstraat in een sfeervol pand is l’Ouest gevestigd. Een charmante, intieme setting met een welhaast Parijse sfeer. Ook de uitkijk op de drukke Mauritsstraat zorgt voor een levendige ambiance. De gerechten komen uit de Franse, Italiaanse en Spaanse keuken.

wijnbar-mendoza-hilligersberg

Wijnbar Mendoza
Weissenbruchlaan 149
Deze gezellige en ruime wijnbar serveert Argentijnse wijnen met een focus op de Mendoza streek, zoals de naam al doet vermoeden. Je vindt Wijnbar Mendoza in Hillegersberg aan de Bergse Voorplas aan de achterzijde van Gauchos. In de zomerperiode is het terras aan de plas een extra troef.

wijnbar_jansenenvandijk

Wijnbar Janssen en Van Dijk
Westewagenstraat 58
Een nononsense wijnbar in het centrum van Rotterdam naast de Dudok. Zaak is binnen vaak volgepakt met mensen, wat ook gezegd kan worden van het bescheiden terras. De hapjes staan goed aangeschreven.

1nul8

1Nul8
Meent 108
Hier komt een hip publiek dat kan kiezen uit een exclusieve kaart met ruim 80 wijnen. Flessen vanaf 31 euro en wijnen per glas vanaf 4,50 euro. Op de menukaart staan vooral tapas en andere mediterrane hapjes.

thoms

Thoms
Meent 139-129
Tegenover 1Nul8, dat is makkelijk. Thoms is niet direct een wijnzaak  maar biedt wel een kwalitatief en behapbaar wijnaanbod, net als smakelijke lokale gerechten. Gevestigd in Timmerhuis.

basq-kitchen-rotterdam

BasQ Kitchen
Grote Markt 188
Hier, in de Markthal, weten ze raad met Spaanse wijnen. Van La Mancha tot mooie, klassieke Riojas, tegen voor Nederlandse begrippen goede prijzen. Ontving Michelin onderscheiding, met het eten zit het dus ook goed maar dat is logisch bij Basken.