Waar haal je het lekkerste ijs in Rotterdam? Hieronder vind je de beste ijssalons van Rotterdam waar het ijs ambachtelijk wordt gemaakt met verse toepassingen als fruit, sap en vanille.

IJssalon Meent Rotterdam

De IJssalon
Meent 69a – Centrum
Voor de beste ijsjes van Rotterdam ga je naar de De IJssalon in de Meent. Het ijs van eigenaar Robin Alting (meervoudig Nederlands kampioen ijsbereiding) is ambachtelijk  en vers gemaakt van fruit, geperst sap, vanillestokjes en melk, room en suiker. Ook vestigingen in de Witte de Withstraat, West-Kruiskade en de Markthal.

IJssalon Capri

IJssalon Capri
Karel Doormanstraat 334 – Centrum
Deze ijszaak van de Italiaanse familie Burdo zit al sinds 1957 op de hoek van de Van Oldenbarneveltstraat en de Karel Doormanstraat. Iedere dag wordt vers ambachtelijk ijs bereid in meer dan 40 smaken.

venezia-ijssalon 300

Venezia IJssalon
Oude Binnenweg 125b – Centrum
Traditionele Italiaanse IJssalon van de familie Olivo. Al sinds 1964 gevestigd op de Oude Binnenweg in het centrum van Rotterdam. Het zelf gemaakte ijs wordt bereid volgens een traditioneel recept van Italiaanse boeren.

IJsmaker

De IJsmaker
Witte de Withstraat 7a, Stadhuisplein 16 – Centrum
In de twee mooie ijswinkels in het centrum van Rotterdam biedt de IJsmaker 30 verschillende soorten ambachtelijk ijs aan. Van stoopwafel, bastognekoek, of snickers tot klassiekers zoals chocolade, stratiatella, aardbei, mango.

gusto-ijs

Gusto
Schiedamse Vest 40 – Centrum
Een goed bewaard geheim deze ijssalon van restaurant Gusto. IJs wordt hier gemaakt van biologische melk en natuurlijke grondstoffen.

ijsje

Angelo Betti
Schiekade 6b – Noord
Angelo Betti is al sinds 1922 in Rotterdam gevestigd. Daarom zijn het ijs en de pizza’s van de Italiaanse familie Betti bij vele generaties een begrip in Rotterdam.

ijssalon-doppio

IJssalon Doppio
Crooswijkseweg 100 – Rotterdam Noord
IJssalon Doppio biedt heerlijk, vers ambachtelijk Italiaans schepijs. Doppio is sinds 1970 gevestigd in Crooswijk en kent inmiddels ook vestigingen in het Oude Noorden (Zwaanhals 317) en Kralingen (Lusthofstraat 71).

IJszaak Koen Oude Noorden Rotterdam

IJssalon Koen
Zwaanshals 319  – Oude Noorden
Koen die het vak als ijsmaker leerde bij de Italianen maakt sinds 2014 het ijs op z’n Rotterdams, eerlijk en natuurlijk lekker. Zo vindt je er ook bijzondere ijs smaken als yoghurt-granaatappel en bloedsinaasappel.

Ijssalon Gie Telato

IJssalon Gie Gelato
Stadhoudersweg 91D  – Blijdorp
Een zeer goede ijssalon in de Rotterdamse wijk Blijdorp met roomijs en sorbetijs. De naam is afgeleid van eigenaar Giedo Koppendraijer.

ijssalon Nino 300

IJssalon Nino
Paul Krügerstraat 97A – Zuid
Het ambachtelijke ijs van Antonio Cosentino in ijssalon Nino aan het Afrikaanderplein is van hoge kwaliteit. Het ijs wordt door de als chefkok opgeleide Italiaan zelf gemaakt en bestaat uit een uitgebreid assortiment met vele smaken.