Op deze pagina vind je informatie over het huren van een fiets in Rotterdam. Van bedrijven in Rotterdam waar je fietsen kunt huren tot leenfietsen als oBike, Gobike en de OV-fiets. Ook leuk, een fiets huren in combinatie met een fietstour.

Bedrijven waar je fietsen kunt huren

Zwaan Bikes Rotterdam

Zwaan Bikes biedt kwalitatieve, duurdere huurfietsen. Je kunt kiezen uit stadsfietsen met versnellingen (zowel dames- als herenfietsen), Bromptons, E-bikes en kinderfietsen. Zwaan Bikes Rotterdam is te vinden in het Groothandelsgebouw op loopafstand van het Centraal Station. Je kunt er ook terecht voor reparaties.

Prijzen

Huurprijs per dag voor een stadsfiets met 3 versnellingen is € 12,50 (borg €50,-)

Openingstijden

maandag t/m vrijdag van 07:30 uur tot 19:30
zaterdag t/m zondag van 9:00 uur tot 19:30

Locatie en route

Zwaan Bikes
Weena 703

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Fietsverhuur Station CS 51.923542, 4.469538

Centrum Bikes

Voor eenvoudige fietsen en scherpe prijzen is Centrum Bikes een goede optie. Je huurt hier fietsen voor een halve dag; vriendelijke service. Centrum Bikes is gevestigd op de Schiedamsedijk op de hoek van de gezellige Witte de Withstraat.

Prijzen

Huurprijs voor een fiets is  € 6,00 voor vier uur.

Openingstijden

maandag van 10:00 uur tot 18:00 uur
dinsdag t/m vrijdag van 09:00-18:00 uur
zaterdag van 10:00 uur tot 18:00 uur
zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Locatie en route

Centrum Bikes
Schiedamsedijk 54

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Fietsverhuur Centrum Bikes 51.915600, 4.481820

Combineer fietshuur met een fietstour in Rotterdam

Een fietstour met een lokale gids is ideaal om het uitgestrekte Rotterdam te ontdekken. Je fietst naar de hoogtepunten van Rotterdam in zowel de centrum- als zuidzijde van Rotterdam. Fietstours voor groepen kunnen elke dag geboekt geworden.

Meer over Fietstours in Rotterdam

fietstour rotterdam

Deelfietsen in Rotterdam

Jump

Jump is de elektrische deelfiets van taxidienst Uber die sinds oktober 2019 in Rotterdam is. De rode elektrische fiets van Jump kan je reserveren via de Uber app. Voor een e-bike van Jump betaal je € 0,20 per minuut en € 1,00 voor ontgrendeling. De fietsen kan je overal in het Centrum achterlaten.

Mobike

De grijze Mobike deelfietsen bevinden zich sinds november 2017 in in Rotterdam. Mobike uit China is wereldwijd de grootste aanbieder van deelfietsen. Registreer je via de Mobike app. Je stort eenmalig een borg van 5 euro. De huurkosten voor de Mobike zijn € 0,50 per halfuur. De fietsen kunnen overal worden geplaatst.

Donkey Republic

De opvallende oranje deelfietsen van het Deense Donkey Republic zijn sinds 2017 ook in Rotterdam te vinden. De leenfiets heeft 3 versnellingen. Registreren doe je via de mobiele app. De huurkosten zijn € 0,88 per halfuur. De fietsen hebben vaste stallingen waar de fietsen moeten worden geparkeerd. Er zijn ook e-bikes te huur.

OV-fiets

De geelblauwe OV-fietsen zijn te vinden bij Rotterdam Centraal, Blaak, Alexander, Zuidplein, Capelsebrug, Kralingse Zoom, Wilhelminaplein, Slinge en Macroniplein.

Je huurt een OV-fiets met een OV-fietsabonnement die online gekoppeld kan worden aan je persoonlijke OV-chipkaart. Er zijn geen kosten verbonden aan een OV-chipkaartabonnement. Voor het huren van een fiets betaal je 3,35 euro per keer. Een OV-fiets kan op verschillende locaties in Rotterdam gehuurd worden. Wie de fiets op een andere locatie wil inleveren, betaalt een toeslag van 10 euro.