Wereldmuseum Rotterdam

Het Wereldmuseum in Rotterdam richt zich op culturen en kunst uit Afrika, Oceanië, Azië en islamitische landen. Gesitueerd aan de Willemskade in het Scheepvaartkwartier aan de Nieuwe Maas is het Wereldmuseum voortgekomen uit de Koninklijke Yachtclub die in de 19e eeuw al in het chique gebouw zetelde. De leden, veelal kooplieden, namen van hun reizen bijzondere vondsten mee die nog steeds een aanzienlijk deel van de collectie vormen.

Vaste collectie Wereldmuseum

In de permanente collectie worden zo’n 2000 topstukken uit de museumverzameling getoond. Overigens maar een klein deel uit de gehele verzameling die in totaal 100.000 stukken omvat. De vaste collectie herbergt o.m. maskers en wapens uit Afrika, objecten van inheemse culturen uit Amerika, aardewerk en textiel uit de Andes, veel objecten uit Tibet, China en Japan en schilderijen uit Perzië. De collectie uit Oceanië geldt als één van de beste en meest complete ter wereld.

Tijdelijke exposities van het Wereldmuseum

Het Wereldmuseum kent een grote verscheidenheid aan lopende tentoonstellingen en activiteiten. Bekijk hiervoor de agenda van het Wereldmuseum.

Bezoekersinformatie

Adres:

Willemskade 25
3016 DM

Bereikbaarheid en parkeren

Vanaf Rotterdam Centraal Station rijdt tramlijn 7 richting Willemsplein. Het museum is ook bereikbaar met tram 8 en 20.

Vanaf Rotterdam Centraal is het 25 minuten wandelen naar het Wereldmuseum.

Parkeren kan in parkeergarage Erasmusbrug.

Openingstijden en tarief

Geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Het reguliere tarief voor volwassenen is 15 euro.

Rondleiding

Het Wereldmuseum bezoeken als onderdeel van een wandeling in het Scheepvaartkwartier of in een Fietstour? Laat het weten!