De Rotterdam

Een bezoek aan Rotterdam zou niet compleet zijn zonder een blik te hebben geworpen op De Rotterdam op de Kop van Zuid. Een van de architectuuriconen van Rotterdam en niet meer weg te denken uit de Rotterdamse skyline. Van de hand van OMA van Rem Koolhaas werd het grootste multifunctionele gebouw van Nederland in 2013 opgeleverd.

Mega wolkenkrabber

De Rotterdam is een multifunctioneel gebouw op de Wilhelminapier. Het gebouw bestaat uit drie dicht naast elkaar geplaatste transparante torens van 150 meter hoog waarvan de bovenste helft verschoven is ten opzichte van de onderste. Met een totale oppervlakte van 160.000 m² is het ’s lands grootste gebouw en door het architectenbureau zelf aangeduid als ‘verticale stad’.

De Rotterdam herbergt 240 woningen, 60.000 m² aan kantoorruimtes en het Nhow design hotel dat 285 kamers telt. Ook bekend als de ‘verticale stad’ behoort De Rotterdam tot de allerhoogste gebouwen van Nederland.

Terras nHow Hotel

Geniet van de laatste zonnestralen op één van de mooiste terrassen van Rotterdam! Op de zevende verdieping van De Rotterdam wacht je het royale terras van Nhow dat uitkijkt op de imposante skyline van Rotterdam.

Bezoekersinformatie

Adres

Wilhelminakade 137
3072 AP Rotterdam

Bereikbaarheid en parkeren

Aan het begin van de Wilhelminapier bevindt zich metrostation Wilhelminaplein.
Bereikbaar met de watertaxi.

Parkeergarage Q-Park De Rotterdam

Rondleiding

Een kijkje nemen in De Rotterdam van Rem Koolhaas? Dat kan als onderdeel van de Kop van Zuid Tour.