Museumpark Rotterdam

Museumpark Rotterdam

Een must voor liefhebbers van cultuur, het Museumpark. Dit moderne park in het centrum van Rotterdam wordt omgeven door zes musea waarmee ook gelijk de naam verklaard is. Het was architect Rem Koolhaas die in samenwerking met landschapsarchitect Yves Brunier tijdens de bouw van de Kunsthal een groot deel van het park opnieuw heeft ingericht. In 2011 werd het park opnieuw geopend nadat vijf jaar gebouwd werd aan een ondergrondse parkeergarage. De oppervlakte van het Museumpark is 100 bij 400 meter.

Inrichting park 

Het Museumpark is ingedeeld in vijf gebieden. Het eerste gebied is de rozentuin met vijver en een gedenkmonument ter ere van Gerrit de Jongh (de grote stadsarchitect van Rotterdam en oud-directeur Gemeentewerken Rotterdam), dat is te vinden achter Museum Boijmans van Beuningen. Het tweede gebied herbergt o.m. de Kunsthal en het Natuurmuseum. Het derde gebied is een romantische tuin. Het vierde gebied is een verhoogd evenemententerrein dat zich bevindt bovenop de ondergrondse parkeergarage.

In het vijfde gebied, het ooit met witte schelpen bestrooide voorhof met appelbomen, wordt sinds 2017 gebouwd aan het Collectiegebouw. Dit nieuwe Depot van het Museum Boijmans in de vorm van een spiegelende bloempot wordt de nieuwe architectuur icoon in Rotterdam. Het ontwerp is van MVRDV, dezelfde architecten als De Markthal.

Museum Boijmans van Beuningen

Culturele hart

De zes musea in het Museumpark zijn:

De musea rond het park zijn met een speciale kortingsticket, het Museumparkticket, voor de helft van de prijs te bezoeken.

Festivals

Het evenemententerrein wordt gebruikt voor diverse festivals en evenementen als:

Vervoer en parkeren

Het park is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Aan de rand van het park ligt een parkeergarage en aan de kant van de Kunsthal stopt de tram en vanaf halte is het ongeveer 50 meter lopen.

Parkeren: Parkeergarage Museumpark
Metro: halte Eendrachtsplein
Tram: halte Museumpark lijn 5 en 20, halte Westzeedijk lijn 8

Locatie

Adres:
Museumpark 1

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Museumpark 51.913462, 4.471779 Museumpark