wereldhavendagen

Wereldhavendagen in het kort

Wanneer
vrijdag 6 september t/m zondag 8 september 2019

Waar
Kades aan beide kanten van de Erasmusbrug waaronder Wilhelminapier en in het bijzonder omgeving Erasmusbrug.

Toegang
Gratis

 

Activiteiten Wereldhavendagen 

Wat is er allemaal te doen tijdens de Wereldhavendagen? Met ruim 100 activiteiten te veel om op te noemen! Tot de verbeelding spreken de terugkerende spectaculaire manoeuvres van de mariniers. Daarnaast kunnen grote schepen bezocht worden en is er een verscheidenheid aan activiteiten op de kades nabij de Erasmusbrug. Voor kinderen en jongeren valt er ook genoeg te beleven, zoals speciale excursies.

Het startschot van de Wereldhavendagen wordt elk jaar op vrijdagmiddag om 14.00 uur met een bijzondere openingsact gegeven. Een andere grote traditie is de vuurwerkshow op zaterdagavond die op het water wordt gehouden. Het is ook goed om te weten dat er verschillende festivals aan de Wereldhaven zijn gekoppeld, zoals de Nacht van de Kaap.

Programma 2019 Wereldhavendagen

De 42e editie van de Wereldhavendagen kent weer een overvol programma. Het thema dit jaar is ‘MariTeam’ waarmee het teamwerk van alle mensen die werken in de Rotterdamse haven wordt benadrukt. Teamwork wordt ook weergegeven door het patrouillevaartuig de Zeearend die voor de gelegenheid aan de Wilhelminapier komt te liggen.

Het thema van de zaterdagavondshow is ‘Come Dance With Us’. De Rotterdamse dj Niles Alister trapt af op een kraanschip met daarop terwijl een ballet van waterscooters die het visuele spektakel voor hun rekening neemt. Op het water liggen ook pontons met zang- en dansgezelschappen.

Bij het Maritiem Museum ligt de originele haringlogger VL92 Balder uit 1912. Deze zal tevens een podium vormen voor het Shantykoren Festival.

Excursies  zijn er naar o.m. ExxonMobiel en Huntsman Holland.

Nog meer te weten komen over de Rotterdamse haven? Bekijk dan verschillende privé haventours variërend van fietstour tot complete haventours.