Rotterdam viert op 27 april uitgebreid Koningsdag verspreid over heel de stad. Op deze pagina vind je een selectie van bekende Rotterdamse vrijmarkten, festivals en andere speciale activiteiten.

Rotterdamse festivals tijdens Koningsdag

Het Kralingse Bos Festival en het Oranjebitter Festival behoren tot de bekendste Rotterdamse festivals tijdens Koningsdag. Het niet meer weg te denken Oranjebitter Festival in Het Park ontvangt inmiddels duizenden bezoekers die afkomen op muziek en lekker eten en drinken. Het Kralingse Bos Festival biedt house, techno en urban met optredens van bekende artiesten. Kleinschaliger? Er zijn in Rotterdam ook volop buurtfestivals. Van Containerbar Noord in het Oude Noorden en het Heemraadsplein tot Kingsday dat plaatsvindt bij Hotel New York. Op het Lloyd Multiplein is er weer de jaarlijkse Koningskermis.

Vrijmarkten Rotterdam

Een van de bekendste en beste vrijmarkten van Rotterdam wordt gehouden op de levendige Nieuwe Binnenweg. Andere centraal gelegen vrijmarkten vind je in de Hoogstraat, Binnenrotte, Westersingel, het Eendrachtsplein, de Meent en de Coolsingel.

Editie 2019 Koningsdag Rotterdam 

Nieuw in Rotterdam is Kingsland, het grootste eendaagse dancefestival van Nederland. Gehouden in en rondom Ahoy van 12:00-23:00 komen duizenden bezoekers af op optredens liveacts en grote namen als Ronnie Flex en Afrojack. Bekende acts vind je ook bij het Kralingse Bos Festival met o.m. Craig David en de Jeugd van Tegenwoordig. Goed om te weten, vanwege de werkzaamheden aan de Coolsingel zijn er in dit centrumgebied tijdelijk minder vrijmarkten dan gebruikelijk. De Koningskermis op het Lloyd Multiplein kan dit jaar tot 5 mei bezocht worden.