International Filmfestival Rotterdam (IFFR)

International Filmfestival Rotterdam (IFFR)

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) is het grootste filmfestival van Nederland. Het festival vertoont ruim 500 lange en korte films uit alle delen van de wereld. Centraal staan kleine, onafhankelijke en artistieke films. Het IFFR verkoopt jaarlijks ruim 320.000 kaartjes en trekt honderden regisseurs en filmprofessionals uit meer dan 50 landen. Naast films zijn er tijdens IFFR masterclasses, exposities en tal van leuke feestjes te beleven.

Editie 2019 International Film Festival Rotterdam

De 48ste editie van het International Film Festival Rotterdam vindt dit jaar plaats van woensdag 23 januari t/m zondag 3 februari 2019. De eerste 26 films van het IFFR zijn reeds bekend. Zoals de wereldpremière van de Nederlandse film Camino, een lange selfievideo van de wandeltocht naar Santiago de Compostela.  Het programma is verdeeld in vier secties: Bright Future (met daarin de Tiger Competition en de Ammodo Tiger Short Competition), Voices, Deep Focus en Perspectives. Korte films zijn sterk vertegenwoordigd in alle vier de secties. Het integrale IFFR programma kan hier bekeken worden.

Eten en drinken tijdens International Film Festival Rotterdam

Een van de charmes van het IFFR is het uitgaan met dagelijks verscheidene feestjes en activiteiten. Overdag kun je bijvoorbeeld gaan lunchen in de sfeervolle Doelen. Maar veel filmfanaten eten en drinken snel wat tussen de films door op de verschillende filmlocaties. En in de Doelen is er een speciaal ingerichte bar waar filmliefhebbers en -makers elkaar ’s avonds kunnen treffen. Feestgangers kunnen zich tot diep in de avond storten in de befaamde after parties in de Rotterdamse Schouwburg.

Awards International Film Festival Rotterdam

De Tiger Award is een speciale juryprijs voor een buitengewoon artistieke prestatie binnen de competitie. Verder is er de Publieksprijs die traditiegetrouw op de laatste zaterdag van het festival voor aanvang van de slotfilm wordt overhandigd aan de winnaar.

Praktische informatie International Film Festival Rotterdam

Locaties IFFR
Het hart van het filmfestival wordt gevormd door De Doelen, de Schouwburg en Pathé, allemaal gelegen aan het Schouwburgplein. Hiernaast worden films vertoont in het Oude Luxor aan de Kruiskade en bioscoop Cinerama aan de Westblaak. Het verder weg gelegen Theater Lantaren Venster (aan de Wilhelminapier in Rotterdam Zuid) is goed bereikbaar met de tram, metro of per fiets in ongeveer 10 minuten.

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Filmfestival Rotterdam (IFFR) 51.921852, 4.472723

Prijzen en bestellen tickets
Je betaalt 11 euro voor lange films en 8 euro voor mid-length. In de voorverkoop kun je uitsluitend online bestellen. Tijdens het festival kun je ook aan de kassa’s van de festivallocaties en de Centrale Kassa in de Doelen tickets kopen (uitsluitend met pinpas of creditcard). Een tip: een half uur voor de voorstelling worden overgebleven kaartjes voor de helft van de prijs verkocht.

Contact
De helpdesk is dagelijks van 10:00 tot 20:00 uur geopend en bereikbaar op 010-8909000 of via service@iffr.com.

2018-11-07T11:36:47+00:00