Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) is het grootste filmfestival van Nederland. Het festival vertoont ruim 500 lange en korte films uit alle delen van de wereld. Centraal staan kleine, onafhankelijke en artistieke films. Het IFFR verkoopt jaarlijks ruim 320.000 kaartjes en trekt honderden regisseurs en filmprofessionals uit meer dan 50 landen. Naast films zijn er tijdens IFFR masterclasses, exposities en tal van leuke feestjes te beleven.

Editie 2020 International Film Festival Rotterdam

De 49ste editie van het International Film Festival Rotterdam wordt dit jaar gehouden van woensdag 22 januari t/m zondag 2 februari 2020. Omdat er zoveel films zijn te bekijken is het  programma onderverdeeld in vier secties. Bright Future richt zich op talent dat uitblinkt door originele thema’s en stijl. Voices richt zich op grote namen, hoogtepunten en toekomstige klassiekers. Deep Focus laat je de filmkunst van vroeger en nu in al zijn verscheidenheid ontdekken. Perspectives richt zich op belangrijke themaprogramma’s over belangrijke sociale en politieke kwesties. In alle vier de secties is een belangrijke rol weggelegd voor korte films waarvan er ruim 250 zijn. Bekijk het integrale IFFR programma 2020.

Eten en drinken tijdens International Film Festival Rotterdam

Een van de charmes van het IFFR zijn de vele activiteiten en uitgaansmogelijkheden van de tweede tot de laatste festivaldag. Veel filmfanaten lunchen in De Doelen, terwijl anderen juist snel wat eten en drinken tussen de films door op een van de filmlocaties. ’s Avonds is er in De Doelen een speciaal ingerichte bar waar filmliefhebbers en -makers elkaar kunnen treffen. Echte feestgangers storten zich later in de avond in de befaamde after parties in de Rotterdamse Schouwburg. Op de laatste avond is er de vermaarde Closing Party in De Doelen.

Awards International Film Festival Rotterdam

De Tiger Award is de belangrijkste award van het festival gericht op makers die uitgesproken keuzes durven te maken. Voor korte films is er de Ammodo Tiger Short Competition. Verder is er de Publieksprijs die traditiegetrouw op de laatste zaterdag van het festival voor aanvang van de slotfilm wordt overhandigd aan de winnaar.

Praktische informatie International Film Festival Rotterdam

Locaties International Film Festival Rotterdam
In totaal zijn er 18 festivallocaties. Het hart van het filmfestival wordt gevormd door De Doelen (Kruisplein 30),  Pathé (Schouwburgplein 101) en Theater Rotterdam (Schouwburgplein 25), alle drie gelegen aan het Schouwburgplein. Andere locaties in het centrum zijn o.m. Kino (Gouvernestraat 129-133), Oude Luxor Theater (Kruiskade 30) en het Cinerama Filmtheater (Westblaak 18). Ook Rotterdam-Zuid is vertegenwoordigd met het Nieuwe Luxor Theater (Posthumalaan 1) en LantarenVenster (Otto Reuchlinweg 996), goed bereikbaar vanuit het festivalhart met de tram, metro of de fiets in 10-15 minuten.

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Filmfestival Rotterdam (IFFR) 51.921852, 4.472723

Prijzen en bestellen tickets International Film Festival Rotterdam
Voor films betaal je 12 euro en 9 euro voor mid-length. In de voorverkoop kun je uitsluitend online bestellen. Tijdens het festival kun je ook aan de kassa’s van de festivallocaties en de Centrale Kassa in de Doelen tickets kopen (uitsluitend met pinpas of creditcard). Een tip: een half uur voor de voorstelling worden overgebleven kaartjes voor de helft van de prijs verkocht, de zogenaamde last-minute tickets.