Chinees Nieuwjaar Rotterdam

Chinees Nieuwjaar Rotterdam

Chinees Nieuwjaar in het kort

Wanneer
4 tot 10 februari 2019
12:00 uur tot 21:00 uur

Waar
Wijkpark Oude Westen/West-Kruiskade en andere delen van stad

Toegang
Gratis

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Chinees Nieuwjaar 51.920363, 4.468333 Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar in Rotterdam

Het Chinees nieuwjaar wordt uitgebreid gevierd in Rotterdam! De meeste activiteiten concentreren zich traditiegetrouw op en rondom de West-Kruiskade met Wijkpark Oude Westen als festivalhart. Maar inmiddels is het festival flink gegroeid en zijn er ook volop Chinese activiteiten te beleven in andere delen van de stad.

Leeuwendans
Het belangrijkste onderdeel van het Chinees nieuwjaar in Rotterdam vormt de Leeuwendans. Hierbij krijgen ondernemers op de West-Kruiskade bezoek van leeuwen vergezeld door draken, een levensgrote aap en spetterend vuurwerk om ze geluk te wensen en kwade geesten op afstand te houden. Verder kan er naar hartelust gewinkeld, gegeten en gedronken worden in het Wijkpark Oude Westen. Let op: in 2018 wordt er voor het eerst ook een Leeuwendans gehouden op Katendrecht.

Activiteiten en locaties 2018 – Jaar van de Hond
In 2018 startte het Chinees nieuwjaar op vrijdag 16 februari waarmee het Jaar van de Hond werd ingeluid. Visueel werd het Jaar van de Hond opgesierd met een Vuurwerkshow in Wijkpark Oude Westen maar ook met een vlaggetjesparade langs de Boompjeskade. Ook Katendrecht ontbrak niet, want hier vestigden zich ooit de eerste Chinese inwoners in Rotterdam. Daarom was er op 18 februari voor het eerst een Leeuwendans op het schiereiland. Verder was er weer de Peking Express, een rijdend restaurant gerund door de kokchefs van Las Palmas. Weer van een andere orde symposium China in Focus op de Erasmusuniversiteit. Voor kinderen was er ook veel te beleven. Zo konden de allerjongsten in Wijkpark Oude Westen met hun vriendjes tafeltennissen. Lees meer op Rotterdam Chinese New Year.

2018-11-04T11:20:59+00:00