Chinees Nieuwjaar Rotterdam

Chinees Nieuwjaar Rotterdam

Chinees Nieuwjaar in het kort

Wanneer
20 tot 26 januari 2020
zaterdag 25 januari 12:00-21:00 uur

Waar
Wijkpark Oude Westen/West-Kruiskade en andere delen van stad

Toegang
Gratis

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Chinees Nieuwjaar 51.920363, 4.468333 Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar in Rotterdam

Het Chinees Nieuwjaar wordt uitgebreid gevierd in Rotterdam! De meeste activiteiten concentreren zich op en rondom de West-Kruiskade met Wijkpark Oude Westen als festivalhart. Maar inmiddels is het festival flink gegroeid en zijn er ook volop Chinese activiteiten te beleven in andere delen en prominente locaties van de stad waaronder Katendrecht, de Koopgoot en de Markthal.

Leeuwendans in Rotterdam
De Leeuwendans vormt het belangrijkste onderdeel van het Chinees Nieuwjaar in Rotterdam, waarbij ondernemers op de West-Kruiskade bezoek krijgen van leeuwen vergezeld door draken, een levensgrote aap en spetterend vuurwerk. Met deze eeuwenoude traditie worden boze geesten verjaagd en voorspoed opgeroepen. Sinds 2018 wordt er overigens ook een Leeuwendans gehouden op Katendrecht, een aantal kilometer zuidelijker in Rotterdam. Na de Leeuwendans kan er naar hartelust gewinkeld, gegeten en gedronken worden in de West-Kruiskade en het Wijkpark Oude Westen.

Activiteiten en locaties 2019 – Jaar van het Varken 
In 2019 werd in Rotterdam het jaar van het varken ingeluid en dat staat volgens de Chinese cultuur voor welvaart en goede zaken. Net als in China dook het varken op verschillende plekken in Rotterdam op. Verder wapperden vanaf 4 februari weer de Chinese vlaggetjes aan de Boompjes, de traditionele vlaggenparade. Zaterdag 9 februari was het de beurt aan de spectaculaire openingsceremonie en het vuurwerk dat vanaf 19:55 plaatsvond. Natuurlijk kon er weer volop geproefd worden van de rijke Chinese keuken in pop-up restaurants in Wijkpark Oude Westen en in Chinese restaurants als Asian Glories elders in de stad. Op de laatste dag van het festival kon ook aangeschoven worden bij Verhalenhuis Belvédère op Katendrecht voor traditionele ‘hotpot’. En op Katendrecht, het schiereiland waar ooit de eerste Chinese inwoners van Rotterdam zich vestigden, werd op zondag een extra Leeuwendans gehouden. Ook de Erasmusuniversiteit was weer van de partij in de vorm van lezingen en Chinese Student Association workshops. Kinderactiviteiten kun je verwachten in en rondom het Wijkpark Oude Westen. Bekijk de laatste info op Rotterdam Chinese New Year.

2019-03-01T12:46:02+02:00