Gratis musea

Gratis musea 2018-06-14T10:08:43+02:00

Gratis musea in Rotterdam

Een bezoek aan Rotterdam hoeft niet duur te zijn. Sommige musea in Rotterdam kosten niets of hebben aantrekkelijke regelingen. Met de Rotterdam Pas kun je de musea in Rotterdam (en diverse musea in omringende steden) het hele jaar door gratis bezoeken. En tijdens de Museumnacht in Rotterdam kun je met één ticket bijna alle Rotterdamse musea bezoeken.

Museum Boijmans van Beuningen
Het belangrijkste museum van Rotterdam is voor jongeren tot en met 18 jaar, Vrienden van het museum, Vereniging Rembrandt, ICOM, Museumkaart- en Rotterdampashouders gratis te bezoeken.

Boijmans is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Christo en nog veel meer.

Wereldmuseum
Een deel van de collectie en de fraaie binnenruimte van het Wereldmuseum kan gratis bezocht worden.

Het Wereldmuseum in Rotterdam bezit een indrukwekkende verzameling kunst uit Afrika, Oceanië, Azië, Amerika en biedt Islamitische cultuur.

Havenmuseum
Het Havenmuseum is dagelijks gratis te bezoeken.

Dit openlucht museum met schepen, hijskranen en stoommachines geeft een mooi beeld van de haven van Rotterdam tussen 1850 en 1970.

Meer gratis attracties in Rotterdam bezoeken?