Kralingseplas – Kralingse Bos

Het Kralingse Bos tezamen met de Kralingse Plas is een heerlijk recreatiegebied midden in Rotterdam. Al meerdere keren werd het Kralingse Bos genomineerd voor Beste Openbare Ruimte van Nederland. Met 300 hectare (ongeveer 300 voetbalvelden) is het Kralingse Bos het grootste, groene recreatiegebied van Rotterdam. In en rondom de plas en het bos is van alles te doen en te beleven.

Activiteiten en sporten

Het gebied van het Kralingse Bos is perfect om te sporten: skaten, wandelen, hardlopen, fietsen, paardrijden of zeilen. In het park lopen verscheidene wandelpaden die afzonderlijke namen hebben. Daarnaast zijn er hardloopbanen, fiets- en skateroutes en speciale ruiterpaden. Voor hardlopen of skaten is het rondje Kralingse Plas, vijf kilometer lang, een mooi parcours. En golven kan ook nog, want aan de oostkant van het Kralingse Bos ligt de Openbare Golfbaan Kralingen. Verder ligt de Rotterdamsche Manège in het Kralingse Bos. Avontuurlijke activiteiten in het Kralingse Bos zijn te beleven bij het Klimbos Fun Forest Rotterdam. Hier kun je klimmen in het bos op maar liefst 7 parcoursen met o.m. touwladders, wiebelbruggen en tokkelbanen. Ook kinderen vanaf 7 jaar met een lengte van 120 cm zijn welkom om te komen klimmen. Sinds 2019 verhuren zij ook kano’s en SUP-boards voor €10 per uur.

De Kralingseplas met kinderen bezoeken

De Kralingse Plas is de perfecte locatie voor een dagje uit met kinderen. Aan de westkant van de Kralingse Plas zijn veel voorzieningen voor kinderen zoals grasvelden en speeltuinen. Er is een kabelbaan, een zandmachine en een waterglijbaan en natuurlijk zijn er ook schommels. Aan de westzijde is ook een strandje en een kinderbad te vinden dat vooral in de zomerperiode populair is. Maar ook in de gratis toegankelijke Kinderboerderij De Kraal zullen kinderen zich vermaken. Aan de noordkant van de Kralingse Plas aan de rand van het Kralingse Bos ligt een leuke speeltuin en grasweide. In de buurt hiervan bevindt zich een klein hertenkamp.

Eten en drinken Kralingseplas – Kralingsebos

Kralingse Plas

Rond de Kralingse Plas bevinden zich een paar restaurants met ruime terrassen die een schitterend uitzicht hebben op de skyline van Rotterdam. Het populaire café-restaurant De Tuin ligt tussen de twee monumentale molens De Ster en De Lelie in. Door de mooie beschutte ligging aan de plas is het terras van De Tuin een favoriete plek voor veel Rotterdammers tijdens de zomermaanden. Die aantrekkelijke locatie maakt De Tuin ook tot een van de beste terrassen van Rotterdam. Maar ook restaurant De Schone Lei en brasserie Taste hebben mooie terrassen die fraaie uitzichten bieden op de plas en het bos. In 2016 is aan de westkant van de plas schuin tegenover De Tuin een nieuwe aanwinst geopend: The Harbour Club.

Kralingse Bos

In het Kralingse Bos bevinden zich eethuis De Eekhoorn en twee pannnenkoekenrestaurants. Bij pannenkoekenhuis De Nachtegaal kun je kiezen uit 75 ambachtelijk gebakken pannenkoeken. Ook bij restaurant de Boshut De Big worden pannenkoeken geserveerd.

BBQ-en

De vele grasvelden rond de Kralingse Plas zijn gemaakt om te picknicken. Barbecueën is toegestaan op de velden bij het strandbad aan het Langepad. De locatie staat aangegeven met borden; open vuur is verboden.

Watersport Kralingseplas

Op de Kralingse Plas kun je varen, roeien, zeilen of zelfs surfen. Er zijn mogelijkheden om een zeilboot te huren voor een tochtje op de Kralingse Plas bij Zeilschool De Lelie waar je ook zeillessen kunt volgen.

Kralingseplas molens

Bezichtig de Kralingse Plas molens De Ster en De Lelie. Zij zijn de enige nog werkende snuif- en specerijen molens in Nederland. Deze 18e eeuwse molens zijn rijksmonumenten en eigendom van de gemeente Rotterdam. De Ster en De Lelie zijn elke tweede zaterdag van de maand in bedrijf en de molens kunnen dan bezichtigd worden. Er wordt dan uitleg gegeven over de productie van snuif en het malen van specerijen. Ook op woensdag en zatermiddag zijn de molens vaak geopend.

Bezoekersinformatie

Adres:

Langepad
Rotterdam

Bereikbaarheid en parkeren

  • Voor auto’s is er parkeerruimte aan het Langepad

Rondleiding

Bezoek de Kralingseplas en het Kralingsebos in een fietstour fietstour door Kralingen.