Stadswandeling Rotterdam

Stadswandeling Rotterdam 2019-01-02T13:56:36+01:00

Rotterdam ontdek je het best met een stadswandeling onder begeleiding van een ervaren stadsgids. Ideaal om het dynamische Rotterdam in een kort tijdsbestek goed te leren kennen. Wandelend bezoeken we de hoogtepunten van Rotterdam terwijl onze gids je met verhalen en anekdotes bijpraat over de Rotterdamse historie, de architectuur, de highlights en de allerlaatste ontwikkelingen in de stad. Lees hieronder meer over onze stadswandelingen.

Stadswandelingen Rotterdam met gids

Deze stadswandeling is ideaal voor personen die het beste van de binnenstad van Rotterdam willen zien. Een enthousiaste stadsgids geeft alle interessante ins en outs over Rotterdam en leid je naar bekende en minder bekende Rotterdamse attracties. Deze stadswandeling start bij het Centraal Station en eindigt met een bezoek aan de Markthal.

Groepsgrootte: max. 15 personen
Duur: 2 uur
Kosten: 140 euro per groep
Extra: je bepaalt zelf de gewenste vertrektijd

Markthal Beeldbank Rotterdam

Deze stadswandeling is speciaal voor groepen die bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in architectuur. Met een gespecialiseerde architectuurgids bezoek je de architectonische hoogtepunten van Rotterdam waaronder de niet te missen Markthal, het Timmerhuis en het spectaculaire Centraal Station. Natuurlijk ontbreken bij deze architectuurtour evenmin de karakteristieke Rotterdamse hoogbouw en de wederopbouwarchitectuur.

Groepsgrootte: max. 15 personen
Duur: 2 uur
Kosten: 140 euro per groep
Extra: je bepaalt zelf de gewenste vertrektijd

Centraal Station

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, de haven of een specifieke wijk wilt verkennen, voor elke interesse kunnen we een stadswandeling voor je samenstellen. Zoek je iets bijzonders voor een bedrijfsuitje? Het maakt niet uit, wij verzorgen het voor je!

Laurenskerk Erasmus

De Instaptours op zaterdagen zijn speciaal bedoeld voor individuen en kleine groepjes die de voorkeur geven aan een tarief per deelnemer. Onze ervaren stadsgidsen voeren de groepen naar de hoogtepunten van het centrum van Rotterdam. Ook aan te bevelen voor inwoners van Rotterdam die meer over hun eigen stad te weten willen komen. Klik verder voor de tijdstippen en routes die we lopen.

Start:  zaterdag om 12:00 uur 
Duur:
 2 uur
Kosten: 20 euro per deelnemer

Stadswandeling Rotterdam Timmerhuis

Gratis stadswandelingen Rotterdam met of zonder gids

Gratis wandeltochten in Rotterdam

stadswandelingmozaique

Motel Mozaïque
Tijdens dit kunstenfestival in april kun je deelnemen aan gratis wandeltochten met originele thema’s.

Stadskantoor Timmerhuis Rotterdam

Dag van de Architectuur
Tijdens de architectuurdagen zijn er verschillende gratis rondleidingen in gebouwen en vaak ook wijken.

Gratis wandel apps voor Rotterdam

De gratis app ‘Rotterdam Routes’ van de gemeente Rotterdam neemt je mee op reis door de stad en laat je Rotterdam beleven door de ogen en oren van een local. Of download de app ‘Rotterdam Streetarte Route’, een 7 kilometer lange wandelroute die voert langs 28 muurschilderingen van Rotterdamse straatkunstenaars.

Meer rondleidingen of tours door Rotterdam

Fietstours rotterdam

Fietstours
Rondleidingen met de fiets zijn de beste manier om Rotterdam snel te ontdekken. Een eigen fiets is niet noodzakelijk.

Rondleiding de Rotterdam

Rondleiding door gebouwen
Bekijk het gebouw De Rotterdam van architect Rem Koolhaas, de Markthal of de nog steeds tot de verbeelding sprekende Kubuswoningen.