Fietstours Rotterdam

Fietstours Rotterdam 2019-02-26T09:19:25+01:00

Fietstours zijn ideaal om het uitgestrekte Rotterdam te verkennen en de Rotterdamse highlights verspreid over beide kanten van de Maas aan te doen. Laat je onderweg bijpraten over de laatste aanwinsten van de dynamische haven- en architectuurstad die continue in beweging is, maar ook een rijke geschiedenis kent. Hieronder vind je suggesties voor fietstours met en zonder gids.

De Fietstour Highlights Rotterdam is ideaal voor wie onder begeleiding van een deskundige stadsgids het beste van Rotterdam wil zien. Verspreid over verschillende stadsdelen van de stad bezoeken we hotspots als de Markthal, het Centraal Station, de oude havens en het Scheepvaartkwartier. Op Rotterdam-Zuid fietsen we naar de enerverende wijken Kop van Zuid en Katendrecht en laten we je het havengevoel van Rotterdam ervaren.

Groepsgrootte: max. 15 personen
Duur: 3 uur
Prijs: 210 euro (privétour; excl. fietsen)

fietstour rotterdam

De Fietstour Architectuur Rotterdam is helemaal gericht op de architectonische hoogtepunten van Rotterdam, zowel in het centrum als op Rotterdam-Zuid. Een architectuurgids toont je de bekende en minder bekende architectonische parels van Rotterdam waarbij iconen als De Rotterdam, de Erasmusbrug, de Markthal en de Kubuswoningen vanzelfsprekend niet zullen ontbreken.

Groepsgrootte: max. 15 personen
Duur: 3 uur
Prijs: 210 euro (privétour; excl. fietsen)

Fietrstour Architectuur

Met de fiets kun je letterlijk en figuurlijk alle kanten op in Rotterdam. Highlights, architectuur, culinair, kunst of geschiedenis? Laat je verrassen door de Brandgrens, de haventour, Rotterdam-Zuid of misschien wel het chique Kralingen. Ook geschikt voor speciale groepssamenstellingen of bedrijfsuitjes in tal van talen als Engels, Duits, Spaans en Portugees.

Slider Rijnhavenbrug hoogbouw

Zoek je geen privé-tour maar een fietstour met een tarief per deelnemer? Ga dan voor onze Open Fietstour op zaterdag. Je kunt via ons contactformulier laten weten welke datum je voorkeur heeft.

Wanneer: zaterdag om 10:00 uur (bij min. 6 deelnemers)
Duur: 3 uur
Prijs: 25 euro p.p. (excl. fietsen)

Hotel New York Rotterdam

Fietsen zonder gids in Rotterdam

Er zijn natuurlijk ook volop mogelijkheden om Rotterdam op eigen houtje met de fiets te ontdekken. Hieronder vind je een aantal interessante fietsroutes en -suggesties.

Het Nieuwe Maasparcours
Een nieuwe fietsroute langs de noord- en zuidoever van de stad die goed is voor 28 kilometer! Het parcours bestaat uit zeven trajecten, met lengtes tot 5 kilometer.

Singelroute
Binnen en buiten het centrum van Rotterdam lopen verschillende 19de eeuwse singels waar het prettig fietsen is. Deze groene longen van Rotterdam hebben vrij recent een beschermde status verkregen. Meer >

Wilhelminapier en Katendrecht
Een andere aantrekkelijke fietsroute leidt over de Erasmusbrug naar de zuidoever van de Maas. Je rijdt dan langs de hoogbouw op de Wilhelminapier waaronder het imposante De Rotterdam van Rem Koolhaas. Rij vervolgens via het iconische Hotel New York over de Rijnhavenfietsbrug naar Katendrecht, een nieuwe hippe culinaire hotspot.

Fietsen huren en stallen
Goede adressen om fietsen te huren en een overzicht van gratis bewaakte fietsenstallingen in de stad? Lees dan ook zeker Fietsen in Rotterdam.