Fietstours Rotterdam

Fietstours Rotterdam 2017-10-06T08:22:48+00:00

Fietstours zijn ideaal om het uitgestrekte Rotterdam te verkennen. Een stadsgids voert je naar de Rotterdamse highlights verspreid over beide kanten van de Maas. Onderweg word je bijgepraat over de fascinerende geschiedenis van Rotterdam en de laatste ontwikkelingen van de dynamische haven- en architectuurstad die voortdurend verandert. Hieronder vind je een drietal boeiende fietstours door Rotterdam. Op deze pagina geven we ook een aantal gratis fietsalternatieven.

Ideaal voor wie onder begeleiding van een enthousiaste stadsgids het beste van Rotterdam wil zien. Verspreid over verschillende stadsdelen van de stad bezoeken we highlights als de Markthal, het Centraal Station, de oude havens en het Scheepvaartkwartier. Op Zuid fietsen we o.m. naar de enerverende wijken Kop van Zuid en Katendrecht.

Groepsgrootte: max. 15 personen
Duur: 3 uur
Prijs: 195 euro (excl. fietsen)

fietstour rotterdam

Deze fietstour is gericht op de architectonische hoogtepunten van Rotterdam, binnen en buiten het centrum. Onder begeleiding van een deskundige architectuurgids bezoek je de bekende en minder bekende Rotterdamse architectuur waarbij natuurlijk De Rotterdam en het Timmerhuis van de beroemde Rem Koolhaas niet ontbreken.

Groepsgrootte: max. 15 personen
Duur: 3 uur
Prijs: 195 euro (excl. fietsen)

Fietrstour Architectuur

Met de fiets kun je letterlijk en figuurlijk alle kanten op in Rotterdam. Culinair, kunst, geschiedenis, architectuur of shoppen? Of laat je verrassen door historisch Delftshaven of het Oude Noorden met een deskundige gids. Ook geschikt voor speciale groepssamenstellingen of bedrijfsuitjes. We verzorgen ook fietstours in het Engels, Duits, Spaans en tal van andere talen.

Slider Rijnhavenbrug hoogbouw

Zoek je geen privetour maar een fietstour met een tarief per deelnemer? Ga dan voor onze Instaptour die we elke zaterdag organiseren vanaf 10:00 uur. Je kunt via ons contactformulier laten weten welke datum je voorkeur heeft.

Wanneer: elke zaterdag om 10:00 uur
Duur: 3 uur
Prijs: 25 euro p.p. (excl. fietsen)

Hotel New York Rotterdam

Fietsen zonder gids in Rotterdam

Er zijn volop mogelijkheden om Rotterdam op eigen houtje met de fiets te ontdekken. Hieronder vind je een aantal leuke fietsroutes met interessante plekken die vanuit het centrum te ver zijn om te lopen maar met de fiets zo bereikbaar zijn.

Het Nieuwe Maasparcours
Een nieuwe fietsroute langs de noord- en zuidoever van de stad goed voor 28 kilometer! Het parcours bestaat uit zeven trajecten, met lengtes tot 5 kilometer.

Singelroute
Iets buiten het centrum van Rotterdam lopen verschillende 19de eeuwse singels die het waard zijn om uit te fietsen. Deze groene longen van Rotterdam hebben sinds kort een beschermde status. Meer >

Wilhelminapier en Katendrecht
Een andere aantrekkelijke fietsroute leidt over de Erasmusbrug naar de zuidoever van de Maas. Je rijdt dan langs de hoogbouw op de Wilhelminapier waaronder De Rotterdam van Rem Koolhaas. Ga vervolgens via Hotel New York over de Rijnhavenfietsbrug naar de nieuwe hippe culinaire hotspot Katendrecht.

Fietsen huren en stallen
Goede adressen om fietsen te huren en een overzicht van gratis bewaakte fietsenstallingen in de stad? Lees dan ook zeker Fietsen in Rotterdam.