Slider Erasmusbrug de Rotterdam avond

 

Erasmusbrug: icoon van Rotterdam

De Erasmusbrug is sinds de oplevering in 1996 het beeldmerk van Rotterdam geworden. De iconische brug over de rivier Nieuwe Maas verbindt het centrum van Rotterdam met de nieuwe wijk Kop van Zuid. De Erasmusbrug is ontworpen door de Nederlandse architect Ben van Berkel van UN Studio. De brug geldt als de meest gefotografeerde plek van Rotterdam.

Spectaculair uitzicht 

De 802 meter lange tuibrug heeft een 139 meter hoge geknikte stalen pyloon waaraan de brug de bijnaam ‘De Zwaan’ dankt. De brug kostte 166 miljoen euro die de investering meer dan waard bleek te zijn. Vanaf het voetpad of het fietspad van de brug kun je genieten van het weidse uitzicht over het water van de Nieuwe Maas en de imposante skyline van Rotterdam.

Bar-Restaurant Prachtig

Onder de Erasmusbrug aan de centrumzijde bevindt zich Bar-Restaurant Prachtig. Met een groot terras dat uitkijkt op de rivier en de Rotterdamse skyline is dit een populaire plek om wat te eten en te drinken, bij voorkeur op het grote terras. Ook bij slecht weer vanachter de grote glazenpui mag het uitzicht er zijn.

Rondvaart Spido

Als we onder de Erasmusbrug lopen in westelijke richting dan vinden we het Willemsplein het kantoor en de standplaats voor de Spido rondvaartboten.

Parkeren en Vervoer

Bij de Erasmusbrug bevindt zich ook de Parkeergarage Erasmusbrug die een capaciteit van 327 parkeerplaatsen kent. De ingang vind je aan het Willemsplein.

Locatie

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Erasmusbrug 51.909004, 4.487123