Een stadswandeling onder begeleiding van een ervaren stadsgids is ideaal om Rotterdam in een kort tijdsbestek goed te leren kennen. Al wandelend heb je de tijd om te genieten van Rotterdamse attracties, terwijl de stadsgids uitweidt over de rijke historie en de laatste ontwikkelingen van het dynamische Rotterdam. Hieronder vind je onze stadswandelingen waarvoor je je zowel als groep als individu voor kunt aanmelden.

Stadswandelingen Rotterdam met gids

Deze stadswandeling is ideaal voor groepen die het beste van het centrum van Rotterdam willen zien. Onder begeleiding van een enthousiaste stadsgids bezoek je de bekende en minder bekende attracties in de binnenstad van Rotterdam, terwijl de stadsgids je alle interessante ins and outs van de stad geeft. Deze stadswandeling begint bij het Centraal Station en eindigt met een bezoek aan de Markthal.

Groepsgrootte: max. 15 personen
Duur: 2 uur
Kosten: 120 euro per groep (excl. btw)

Markthal Beeldbank Rotterdam

Deze stadswandeling is speciaal voor groepen die bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in architectuur. Met een architectuurgids bezoek je de architectonische hoogtepunten van Rotterdam waaronder de niet te missen Markthal, het Timmerhuis en het spectaculair vernieuwde Rotterdam Centraal. Natuurlijk ontbreken evenmin de karakteristieke Rotterdamse hoogbouw en de wederopbouwarchitectuur.

Groepsgrootte: max. 15 personen
Duur: 2 uur
Kosten: 130 euro per groep (excl. btw)

Centraal Station

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, scheepvaart, kunst en cultuur, een specifieke wijk of Rotterdam culinair wilt verkennen, voor elke interesse is wel een stadswandeling mogelijk. Zoek je iets bijzonders voor een bedrijfsuitje, wil je iets weten over een bepaald onderwerp? Het maakt niet uit, wij verzorgen het voor je!

Laurenskerk Erasmus

Instaptour Centrum Rotterdam (tarief per persoon)

Deze Instaptour houden we op zondag in de zomermaanden en is speciaal bedoeld voor diegenen die zich individueel willen aanmelden. De gids voert de groep naar de hoogtepunten in de binnenstad van Rotterdam en weet boeiend te vertellen over de historie en de laatste ontwikkelingen in de stad. Deze stadswandeling begint bij het Centraal Station en eindigt met een bezoek aan de Markthal.

Start:  zondag 11:00 uur (vanaf 4 juni 2017)
Duur:
 2 uur
Kosten: 20 euro (incl. btw) per deelnemer

Stadswandeling Rotterdam Timmerhuis

Gratis stadswandelingen Rotterdam met of zonder gids

Gratis wandeltochten in Rotterdam

stadswandelingmozaique

Motel Mozaïque
Tijdens dit kunstenfestival in april kun je deelnemen aan gratis wandeltochten met originele thema’s.

gilderotterdam

Gilde Rotterdam
De vrijwilligers van 50 jaar en ouder van Gilde Rotterdam leiden je (bijna) gratis door de stad.

Gratis wandel apps voor Rotterdam

De gratis app ‘Rotterdam Routes’ van de gemeente Rotterdam neemt je mee op reis door de stad en laat je Rotterdam beleven door de ogen en oren van een local. Of download de app ‘Rotterdam Streetarte Route’, een 7 kilometer lange wandelroute die voert langs 28 muurschilderingen van Rotterdamse straatkunstenaars.

Meer rondleidingen of tours door Rotterdam

Fietstours rotterdam

Fietstours
Rondleidingen met de fiets zijn de beste manier om Rotterdam snel te ontdekken. Geen eigen fiets noodzakelijk.

Rondleiding de Rotterdam

Rondleiding door gebouwen
Bekijk het gebouw De Rotterdam van architect Rem Koolhaas, de Markthal of de nog steeds tot de verbeelding sprekende Kubuswoningen.