Een stadswandeling is zeer geschikt om Rotterdam goed te leren kennen, met of zonder gids. Al wandelend heb je immers alle tijd om je te vergapen aan de architectuur en de laatste Rotterdamse aanwinsten. Enthousiaste gidsen kunnen je alles vertellen over de stad en interessante plekken tonen waar je zelf niet zo snel zou komen. Hieronder vind je zowel stadswandelingen onder begeleiding van een gids als gratis alternatieven waaronder handige wandel apps.

Stadswandelingen Rotterdam met gids

Deze stadswandeling is ideaal voor wie het beste van het centrum van Rotterdam wil zien. Onder begeleiding van een enthousiaste gids bezoek je de bekende en minder bekende attracties in de binnenstad van Rotterdam. Deze stadswandeling begint bij het Centraal Station en eindigt met een bezoek aan de Markthal.

Groepsgrootte: max. 15 personen
Duur: 2 uur
Kosten: 120 euro (excl. btw)

Markthal Beeldbank Rotterdam

Deze stadswandeling is ideaal voor wie bovengemiddeld geïnteresseerd is in architectuur. Onder begeleiding van een deskundige architectuurgids bezoek je de architectonische hoogtepunten van Rotterdam waaronder de Markthal, het Timmerhuis en het spectaculair vernieuwde Rotterdam Centraal, net als de hoogbouw van het Weena en de wederopbouwarchitectuur.

Groepsgrootte: max. 15 personen
Duur: 2 uur
Kosten: 130 euro (excl. btw)

Centraal Station

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, scheepvaart, kunst en cultuur, een specifieke wijk of Rotterdam culinair wilt verkennen, voor elke interesse is wel een stadswandeling mogelijk. Zoek je iets bijzonders voor een bedrijfsuitje, wil je iets weten over een bepaald onderwerp? Het maakt niet uit, wij verzorgen het voor je!

Laurenskerk Erasmus

Stadswandeling highlights Rotterdam (vanaf één persoon)

Een stadswandeling voor wie de highlights in Rotterdam wil zien. Een ideale manier om Rotterdam te ontdekken onder begeleiding van een enthousiaste, ervaren gids. De stadswandeling begint bij het Centraal Station en eindigt met een bezoek aan de Markthal. Inschrijven van één tot tien personen.

Start: elke zaterdag 10:00 uur
Duur:
2 uur
Kosten: 15 euro (incl. btw), per persoon

Stadswandeling Rotterdam Timmerhuis

Gratis stadswandelingen Rotterdam met of zonder gids

Gratis wandeltochten in Rotterdam

stadswandelingmozaique

Motel Mozaïque
Tijdens dit kunstenfestival in april kun je deelnemen aan gratis wandeltochten met originele thema’s.

gilderotterdam

Gilde Rotterdam
De vrijwilligers van 50 jaar en ouder van Gilde Rotterdam leiden je (bijna) gratis door de stad.

Gratis wandel apps voor Rotterdam

De gratis app ‘Rotterdam Routes’ van de gemeente Rotterdam neemt je mee op reis door de stad en laat je Rotterdam beleven door de ogen en oren van een local. Of download de app ‘Rotterdam Streetarte Route’, een 7 kilometer lange wandelroute die voert langs 28 muurschilderingen van Rotterdamse straatkunstenaars.

Meer rondleidingen of tours door Rotterdam

Fietstours rotterdam

Fietstours
Rondleidingen met de fiets zijn de beste manier om Rotterdam snel te ontdekken. Geen eigen fiets noodzakelijk.

Rondleiding de Rotterdam

Rondleiding door gebouwen
Bekijk het gebouw De Rotterdam van architect Rem Koolhaas, de Markthal of de nog steeds tot de verbeelding sprekende Kubuswoningen.